Elämä on erilainen vakiotankoilijan silmin. Tässä blogissa käydään oman mukavuusalueen ulkopuolella, ja takaisin tullaan taas yhtä tarinaa viisaampana, elämän hauskuutta silti menettämättä.

"You will find only what you bring in." -Master Yoda-

maanantai 15. heinäkuuta 2013

Tankotanssiloma Espanjassa, part1

Kristian Lebedev, Salima Peippo, minä ja Joanna
Ensinnäkin, aloita katsomalla tämä video, jonka olen tehnyt tästä lomasta mulle ja Joannalle matkamuistoksi. Se on aika hyvä purkitus siitä, mitä kaikkea me tehtiin. Sen jälkeisissä tunnelmissa voit sitten lukea tämän ensimmäisen tankolomaa koskevan mammuttipostauksen.



Jossain kevään mittaan ilmeistyi Suomen tankotanssifoorumille Salima Peipolta, suomalaiselta kansainväliseltä sirkustaiteilijalta, yleistä kutsua tulla hänen tankotanssi- ja sirkusstudiolleen ArtMove-Stuodiolle kesäkuussa treenailemaan. Studio sijaitsee Tarragonassa Espanjassa, noin tunnin verran Barcelonasta. Ilmottauduin kiinnostuneeksi ja muhin asiaa päässäni, kuten minulla on tapana. Ja sitten kuitenkin toteutan sen ajatuksen, niin kuin nytkin. Tästä oli semmoinen niin sanottu perstuntuma, että tää ei voi olla huono juttu. Kuka voisi vastustaa tankotanssia, biitsiä ja uusia tankoystäviä? Olisin just sopivasti saanut harjoittelunkin purkkiin, joten mikäpä parempi tapa juhlistaa valmistumista.


Näin mäki voisin synttärini viettää!

Tuumasta toimeen ja kohtahan sitä jo oltiin lämpimässä. Barcelonan kentällä muistin, miksi Espanja olikaan vähän haastava maa. No Ingles, no english. Ja mañana... Bussi Tarragonaan oli täpötäynnä ja myöhässä, ylläripylläri. Tarragonan päässä vastassa oli tuleva taistelutoverini Joanna. Porukka kutistui lopulta meihin kahteen äkillisten peruutusten vuoksi. Mut me saatiin kyllä oikein ahkera ja hauska loma aikaseksi ihan näinki voimin, uskokaa pois :P Ei siis tunnettu toisiamme entuudestaan, mutta puolessatoista viikossa ehti kyllä tulla tutuksi :)



Heti ekan päivän, lauantain, ensimmäinen rasti oli Kristian Lebedevin workshop. Itse osallistuin keskitason tunnille ja Joanna sitten edistyneiden. Sunnuntaina oli vielä sitten toinen edistyneiden kurssi ja katutankoilua. Tekstin lyhentämiseksi kirjoitan näistä erikseen. Kristian jäi assistenttinsa kanssa lomailemaan torstaihin asti, ja nähtiin niitä sitten syömisen, tankoilun, biitsin ja iltahengailun merkeissä joka ilta. Venäjä vaan ei hirveesti taitu, eli kommunikointi oli aika hidasta. Mutta kauhean kivoja ihmisiä olivat, ja Kristiankin joku superturisti, aina ottamassa kuvia :)

Kristian-turisti

Treeneistä ajattelin kans kasata kuvapostauksen erikseen. ArtMove-Studiolla oli tosi kiva treenata ja käytiin siellä joka päivä 1-3 tuntia. Kyllä siinä jo paikat oli hellänä ja loppuviikosta vikassa treenissä huitelin sivuspagaattijuttuja niin innossani, että tunnen vielä näin kuukausi loman jälkeenkin, miten pakara ja rintalihas on vieläki arkana ja venyyttely ei onnistu. Mutta se oli niinku totally worth it! :D Studion tankoina on Fitpolet, jotka saa myös pyörimään. Saliman ansiosta Espanjassa on monissa muissakin kaupungeissa Fitpolet.




Omasta mielestäni ihanaa oli myös se, miten tämä reissu ei ollut mikään pakettimatka. Päästiin Joannan kanssa ihan kivasti mukaan paikalliseen menoon, koska Salima otti meidät mukaan viikoksi omaan elämäänsä. Ja oli muutenkin koko viikon aivan superihana ja tosi avulias. Sunnuntaina mentiin Saliman ja sen miehen kotiin, joka sijaitsi aivan ihanassa, pienessä sielukkaassa kylässä. Siellä oli sitten heidän ystäviään ja Kristian Lebedev. Saliman mies Christian teki paellaa, ja Kristian otti siitäkin paellasta pelkästään ehkä jotain 30 kuvaa. Tiiän, koska mulla on ne kaikki kuvat :D



Christian ja Kristian



Saliman talo

Christian poseerasi kuin ammattikokki

Kristian Lebedev. Annostelee paellaa. Minulle. Coolio! :P


Saliman studion oppilaat on myös palkattu paikalliseen yökerhoon esiintymään ja mekin käytiin yks ilta siellä kattomassa meininkejä. Baarit siellä on auki aamukuuteen, joten sanomattakin selvää, että hiukan pisti väsyttämään. Mutta olipa erilainen meno ku Suomessa, tai siis ei meidän baarit ole semmosia viihdekeskuksia, ei ole tolleen esiintyjiä ihan vaan viihdykkeenä, ei tule saippuakuplia ja glitteriä katosta, eikä arvota autoa. Siis tavallisena iltana! Mutta musiikki oli kyllä huonoa, siitä miinusta. Eri iltana oltiin sitten ulkona pienemmässä pubissa, jossa Saliman ystäviä taas esiintyi. Espanjalaiset on kyllä innokkaita bilettäjiä, täytyy sanoa.


Useimmiten meidän päivät kului siis treenatessa, sitten oltiin biitsillä, käytiin syömässä ja leikkimässä leikkipuistossa. Se mihin se aika ei kulunut, oli nukkuminen. Aina tuntui, että herättiin tosi aikaisin. Osasyynä, koska haluttiin aina aamutunneille, ettei oltas sit iltatunneilla ihan aurinkorasvan peitossa. Sitäkin kokeiltiin, ja ei hyvä. Joanna-reppana paloi heti ekana biitsipäivänä ja se oli ihan punainen, siis räikyvän punainen, joka puolelta. Otin siitä nakuselkäkuvan, ja sen ajatteleminenki alkaa jo naurattaa :D Huolimatta niistä kaikista älyttömän siisteistä tanko- ja temppukuvista, se selkäkuva on ehkä silti koko loman komein potretti :D


Yks päivä käytiin hakemassa vähän vauhtia Euroopan suurimmasta huvipuistosta, PortAventurasta. Mehän tankoiltiin siellä lähes kaikessa, mistä vaan otetta sai. Nekin kuvat pistän sitten myöhemmin. :)


Fro-Yo!!!!



Majoituttiin Saliman ystävän vuokraamassa asunnossa, ja ainakin mistä tietää, että siinä asusti kaksi tankotanssijaa, niin yksi ylimääräinen patja raahattiin olkkariin venyyttelypatjaksi. Siinä tulikin sitten loikoiltua ja venyteltyä. Kaasuliedellä opeteltiin kokkaamaan. Edistyksen näki siitä, että kerta kerran jälkeen asunto oli vähemmän ja vähemmän savun peittämä. Kirjoitin muuten aluksi postauksen tästä lomasta jo silloin melko pian sieltä palattuani, mut se sisälsi lähinnä mun pajatusta siitä, mitä mä söin siellä ja siitä, miten mistään ei löytynyt proteiinia ja kuinka korvasin sitä mm. vauvanruualla ja jogurtilla. Sit mä poistin sen, koska eikai ketään oikeasti kiinnosta... Se vaan, että missään muotoa se ei ollu terveellistä, koska varsinkin alkuun me elettiin tyyliin muroilla, ja söin myös sikana karkkia. Tuossa vaiheessa kroppa tuntui kuitenkin myös tykkäävän siitä hiilaritankkauksesta, vaikka olin toisaalta myös tosi turvoksissa. Hyi hyi! Yhtenä päivänä vedin karkkiöverit ja päätin pitää seuraavan päivän karkkilakkoa. Se oli kyllä yhtä helvettiä, mutta kykenin siihen ja oon tavallan ylpeä, tavallaan se oli silti jotenki tyhjää kidutusta. Sitten käviki ilmi, että mullahan oli menkat alkamassa, että eipä ihme että himot oli ihan infernaaliset!


Muscle Madness? Ai ei vai?

Merenelävä-pasta
 Espanjalaiset naisethan eivät juurikaan harrasta liikuntaa, hoikkana pysytään sitten ruokavaliota rajoittamalla ja osalla näyttäisi kirurgin veitsikin tulleen tutuksi. Barcelonaan muuttanut ja Lebedevin workshoppeihin tullut suomalainen tankoilija kertoi, että espanjalaiset tankotytöt on tosi rohkeita, koska maassa ei olla vielä ollenkaan totuttu ajatukseen vahvoista naisista, jotka taas Suomessa alkavat olla jo yleinen tavoite. Espanjalaiset oli tosi ystävällisiä, ne otti kontaktia koko ajan vaikkei meillä ollutkaan yhteistä kieltä. Tankoyhteisö oli siis sielläkin todella hyväksyvä ja lämmin.

Aaaah, the pleasure!

Loman vikana päivänä mentiin vielä Saliman ja Christianin kanssa vapaan kasvatuksen hevostilalle vuoristoon. Sitä tilaa asuttaa suomalainen nainen perheineen. Opittiin tosi paljon hevosista ja niiden psykologiasta. Oleiltiin niiden kanssa ja opeteltiin eleillä ohjaamaan niitä. Sitten me kyllä ratsastettiinkin, ilman satuloita. Onneksi toinen aina ohjasi suitsista, eihän siitä muuten olis kyllä mitään tullu. Yllättäen mä löysin itsestäni aikamoisen hevosallergikon, limakalvoja alkoi suorastaan poltella. Sen tuloksena kai joku pöpö pääsi sitten valloilleen, ja sain flunssan.








Hevostilan suomalaisnaisen ja hänen miehensä talo oli kyllä tosi jännä! 

Seuraavana päivänä lähdettiin sitten Joannan kanssa Barcelonaan. Mulla oli siellä hostelli ja Joannalla yölento. Ehdittiin tutustua kaupunkiin bussikiertueella ja nähdä ne polttavimmat jutut ja ajella gondolilla kukkulalle linnoitukseen. Seuraavana päivänä mä olin tosi väsyny enkä vähiten sen flunssan takia. Ei hotsittanu mikään. Tuli sitä sitten kuitenkin tutustuttua ihmisiin. Samassa huoneessa asusti tyttöjä Reunion-saarilta Afrikan kyljestä. Luulin niitä ranskalaisiksi, mut olinpa ihanasti väärässä. Kovin eksoottista!  Ilta meni sitten tyyppien kanssa eri hostelleista, kun otin ilmaisen kävelykiertueen, jonka päätteeksi väki halusi yhdessä syömään. Siinä oli erinäisiä reppureissaajia pitkin maailmaa. Barcelona on kiva kaupunki, mutta jotenkin myös sekava ja täynnä väkeä. Historiallinen osuus on kuitenkin kiva, siis sellaiset palat kaupungista, jotka on tosi vanhoja, arvokkaan näköisiä, ja kadut kapeita.



Salassa ilmestyviä Space Avengers laattoja. Cool!


Tästä tuli mieleen Wall Streetin härkä!

Pikku kuriositeettina, Helsinki-Vantaan kentältä pääsin laukkuun unohtuneen rahkan kanssa läpi, ja Barcelonan kentältä pääsin läpi litran vesipullon kanssa. Siis mitä ihmettä? Ja lisätäkseni vielä, naputtelen tätä tekstiä nyt Kuusamosta käsin, ja lensin tänne Tukholmasta. Siellä päässä ne päästi mut läpi pilttipurkin kanssa, eikä mulla mitään vauvaa ole. Tästä herää semmoinen tunne, että haluan jatkossakin katsoa, ihan vaan koska voin, että minkä kaiken kanssa sitä oikein päästetään koneeseen.








Hintaa tälle reissulle ei kertynyt mitenkään hirveitä määriä. Lennot eestaas kustansi semmoisen 250e. Majoituksesta maksoin muistaakseni 125e, halvempaa ois ollu jos meitä ois ollu isompi porukka, mutta ei tuo kallis ollut nytkään viikolta. Sitten oli kymppikortti tankoilemaan, se makso muistaakseni 70e. Hevostalli oli joitakin kymppejä. Taksikyydit oli Saliman isän kyytsäämiä ja auton sai siis aina ku ilmotti etukäteen sitä tarvitsevansa, tähän meni satanen, toinen satanen olisi ollut jos olisin halunnut kyydit Barcelonan kentältä Tarragonaan ja takaisin, mutta kuljin bussilla. Sitten sitä tietty söi, mutta olisihan sitä syönyt Suomessakin. Sitten huvipuisto maksoi kans jotain 40e. Kristian Lebedevin workshop oli 65e+35e. Toisaalta näitä on vähän typerä laskeskella kun ne on valinnaisia, lennot ja majoitus ja kuljetus on ne ainoat mitä oli pakko ottaa. Mielestäni viivan alle jää kuitenkin se fakta, että edullista oli siihen mitä hinnalla sai.
Mä niin odotin tän liskon näkemistä Park Güellissa.

ArtMove-Studion sivut: http://www.artmovestudio.es

Eurolla ei saanut hyviä flipflopseja


Jos olet tankoilija tai minkä tahansa sirkuslajin harrastaja, ota ihmeessä yhteyttä Salimaan ja käy treenailemassa. Barcelonan loman yhteyteenkin saa päivävisiitin aikaiseksi. Et kadu!

JESJESJESJESJEEEEEESS!! MÄÄ TEIN SEN! Sain tän postauksen kirjotettua! WUUUH! BILEET! :D :D :D

Jatkossa, loput postaukset koskien Espanjan lomaa löytyy tästä (ja mun mielestä ne cooleimmat osiot :P) :

Kristian Lebedevin workshopit: Kristian Lebedev
Tanko- ja akrotreenit: Tanko + akrobatia
Ulkotankoilut Biitsitankoilua
Puistosekoilut: Puistojamit
Special: Salima Peippo

2 kommenttia:

  1. Jee, kiva kun kerroit kuitenkin lomastasi! Mukavalta vaikuttaa :) aina on kiva vaihtaa vähän maisemia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit :) Koko ajan mä halusin kirjottaa siitä, mut ajanpuute yhdistettynä semmoseen "mistä mä ees alotan"-fiilikseen vähän pukkasi tätä kauemmas, meinasin jo uskoni itteeni menettää :D

      Poista